Na bubnju su završili poslovni prostori u prizemlju jednog od pet nebodera, kao jedina nekretnina blokirane zadarske tvrtke za čišćenje, Adriatic Servis.

Ime ove tvrtke, koja je kroz vlasništvo povezana s propalom zaštitarskom tvrtkom Adriatic Security i Nedjeljkom Gabrićem, u medijima se provlačilo i zbog neisplaćenih plaća radnicima. Prošle godine raskinuli su ugovor vrijedan 23 milijuna kuna za usluge čišćenja prostorija državnih tijela.

U godinu dana, otkako je otvoren stečaj, prodan je tek usisavač, a u tijeku je šesti javni poziv za prodaju pokretnina, odnosno automobila. Za kraj prosinca zakazan je početak nadmetanja s početnom cijenom postavljenom na 1.35 milijuna kuna, što je za 450 tisuća kuna manje od procjene vrijednosti.

- Nekretnina u naravi predstavlja poslovni prostor u prizemlju i na prvom katu stambeno-poslovne zgrade na adresi Andrije Hebranga 9, Zadar, sjeveroistočno od centra grada u pretežno stambenom području. Prostor u prizemlju sastoji se od dva hodnika, stubišta, portirnice, spremišta, dvorane, dva ureda, skladišnog prostora, predprostora, arhive i sanitarnog čvora. Poslovni prostor na prvom katu sastoji se od podesta, hodnika, spremišta, pet ureda, predprostora, sanitarnog čvora i čajne kuhinje, navodi se u opisu nekretnine koja je u zakupu do prodaje.

Elektronička dražba trajat će do 11. siječnja u 23:59:59 sati.