G&V Line Iadera najavio je kako će nakon ovogodišnje brzobrodske linije Zadar -Rijeka u sljedećoj godini imati dvije brzobrodske linije od Dalmacije do Kvarnera. Uz liniju do Rijeke, koja će ploviti rutom Zadar - Silba - Rab - Krk - Rijeka i natrag, zadarski brodar uvodi i liniju Zadar - Božava (Dugi otok) - Silba - Mali Lošinj - Susak i natrag.

Obje linije trebale bi se održavati tijekom sezone, u vremenu od 1. lipnja do 30. rujna. Prema Rijeci će se ploviti ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, a Susku utorkom, četvrtkom i subotom. Na linijama će ploviti katamaran Antonija.

- Kaže ona stara pomorska: „Jer ploviti se mora"... a posebno ljeti, kad je more na vrhu popisa želja. Iskoristite mogućnosti za jednodnevne izlete do naših otočnih destinacija atraktivnih za kupanje (Božava - plaža Sakarun, Silba, Susak) i do gradskih središta idealnih za razgledavanje (grad Rab, grad Krk, Mali Lošinj, Rijeka), poručuju iz G&V Line Iadera.

Osim klimatiziranog caffe bara pogodnost su mogućnosti prijevoza bicikla i kućnih ljubimaca.

G&V Line Iadera izvijestio je i kako od 19. listopada na brzobrodskoj liniji 9406 (Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj) plovi katamaran "Paula".