Nakon privođenja po prijavi župana Božidara Longina, županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač održao je danas konferenciju za medije na kojoj je otkrio svoju stranu priče i što se sve jučer događalo. Podsjetimo, zaradio je kaznenu prijavu za prijetnju zbog Facebook statusa: "Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj".

- Nemam nikakvu povijest nasilja, niti prijetnje bilo kome. Mene se nitko ne treba bojati, pa niti župan Longin. Možemo pričati od retorici, ali ovdje nema ni "p" ni prijetnje. Ja sam politički disident u 2020. godini. Ovdje se išlo za tim da se meni pretrese kuća i da se nađe bilo što. Intencija prijetnje nekom apsolutno ne postoji. Možda Longin ima neracionalne strahove za koje se mora obratiti stručnjacima. Jadno je da netko kopa Facebook profil da pretražuje "gluposti" koje se mogu protumačiti na 100 različitih načina. Koliko moraš bijedan biti da napišeš da se bojiš za vlastiti život? Ja ću samo reći da se tu radi o objavi u kojoj se ja osvrćem na unutarstranačke stvari (HDZ). Zašto se meni šalje policija, mislim da je svima jasno, kaže Pupić-Bakrač, naglašavajući kako su u trenutku policijskog upada u kući bili ženina majka, njegova starija kćer i roditelji koji su doživjeli šok.

Policija je izvijestila kako je uz kaznenu dobio i prekršajnu prijavu zbog nepropisnog držanja oružja, što se, ističe Pupić Bakrač, može protumačiti na puno gori način nego što je, a radi se o tome da je držao zračnicu izvan ormara.

Ipak naglašava kako je tu najmanje kriva policija, koja je morala raditi po nalogu općinskog državnog odvjetnika, koji, prema njemu, nije imao nikakvog pravnog temelja za pokretanje istrage i pretragu njegovog stana.

- Izuzeti su mi mobitel, laptop, računalo, oružje i majica. Nek mi zadrže oružje, ali želim natrag svoju majicu sa Županijske skupštine! Sad ću morati raditi novu majicu..., poručio je u svom stilu Pupić-Bakrač.

Jučerašnje privođenje vidi kao pokušaj zastrašivanja.

- Otvorio sam pitanje energetske obnove u Zadarskoj županiji gdje policija nije ispitala svjedoka 9 mjeseci! Mene se zastrašuje da ja prestanem s time. Dao sam im svjedoke ali ih nisu ispitali, a meni je Porezna uprava godinu i pol dana češljala imovinu po anonimnoj prijavi. Ako ste primijetili, u zadnjih godinu i pol dana imate na desetke članaka o mojoj imovini. Ne češlja se imovina Zdenka Zrilića, Zdravka Livakovića, Božidara Kalmete, Božidara Longina, Lisica, Grofa, nego mene, koji ništa u životu nikome nisam uzeo. Moj krimen je što "imam". Recite mi jednog jedinog čovjeka koji može živjeti lagodno, a bori se za opći interes. Želite li živjeti u ovakvoj državi i da li želite da vaša djeca žive u ovakvoj državi? Cilj moje borbe je promjena na bolje. Ja neću odustati, morat će me zatvoriti ili ne znam što napraviti sa mnom, ističe županijski vijećnik Akcije Mladih.

Marjana Botić osvrnula se na "tajming" cijelog događaja, a to je dan nakon Županijske skupštine na kojoj je, prema njezinim riječima, župan na niti pola metra od Pupića Bakraća bio prpošan i veseo jer je znao što se sprema. Izjavila je da je čak razmišljala o povlačenju iz politike, ali će ostati "iz dišpeta".

Uz Pupića-Bakrača bio je i Ante Rubeša:

- Revoltirani smo ovom situacijom i svime što nam se događa. Apsurd je što nas proganjaju ljudi koji nas već 30 godina upropaštavaju, kaže Rubeša.

Pupić-Bakrač je zahvalio kolegama političarima na podršci: Erol Gaši, Danijel Radeta, Suzana Jakovac, Jure Zubčić...

Više u videu: