Podružnica Sindikata prometa i veza Hrvatske i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar najavljuju mirni prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar Line koji će se održati u petak s početkom u 10:30 sati ispred Trgovačkog suda u Zadru.

Bivši radnici Croatia Zadar line ponovno organiziraju mirni prosvjedni skup radi ubrzanja i dovršetka jednog od najduljih sudskih postupaka u Republici Hrvatskoj koji se vodi već dvadeset godina sveukupno. Podsjetimo, stečaj nad CZL-om, jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, otvoren je 05. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode sudski postupci u svezi vrlo vrijedne imovine - stečajne mase. Bivši radnici potražuju svoje otpremnine, te su uputili Reviziju Vrhovnom sudu RH na rješenje VTS-a, koji je odbacio njihova potraživanja.

O tome i daljnjim koracima bivših radnika, predstavnika SPIVH-a i SSSH-a govorit će predstavnici bivših radnika Predrag Dušević, Ivan Brajković i dr. i pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija.