Grad Zadar očekivano je ocijenio povoljnijom ponudu Prvog treptača i Filiusa za održavanje nerazvrstanih cesta u sljedeće četiri godine. Kako smo ranije pisali, na natječaj su pristigle dvije ponude - dosadašnjeg koncesionara Ceste Zadarske županije, koje su se ponudile navedenu uslugu obaviti za oko 30 milijuna kuna, te navedena Zajednica ponuditelja, koja je na natječaj izašla s daleko nižom ponudom od 18,6 milijuna kuna bez PDV-a.

Prvi treptač d.o.o. iz Splita je tvrtka specijalizirana prvenstveno za proizvodnju i izvođenje prometne, turističke i reklamne signalizacije, kao i opremanjem građevinskih i ostalih poduzeća koja izvode radove na cestovnim prometnicama signalizacijskom i zaštitnom opremom. Drugi član zajednice je zadranima već poznat, budući da je vlasnik Filiusa Tomislav Škara, vlasnik nekadašnjeg Franta, koji se već brinuo o održavanju zadarskih prometnica.

Sedmeročlano povjerenstvo utvrdilo je da su obje ponude valjane, pa je s obzirom na razliku u cijeni preostalo samo predložiti gradonačelniku Branku Dukiću da odabere jeftiniju ponudu, koja s PDV-om iznosi oko 23,3 milijuna kuna. U postupku provjere dokumentacije utvrđeno je da tvrtke nemaju porezni dug, a da se protiv članova njihovih uprava ne vode kazneni postupci. Također, Filius je dostavio potpisanu i ovjerenu izjavu kojom potvrđuje raspolaganje traženim alatima, postrojenjima i tehničkom opremom s prilozima.