Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta „Informacijski centar Europe Direct Zadar (EDIC Zadar)" organizira konferenciju „Prilike i izazovi za Republiku Hrvatsku u novoj Kohezijskoj politici 2021.-2027." u srijedu 21. listopada s početkom u 10 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače.

Konferenciji je cilj promicanje i poticanje boljeg razumijevanja uloge kohezijske politike. Uz predstavljanje dosadašnjih postignuća kohezijske politike u Hrvatskoj, fokus događanja bit će na predstavljanju prilika i izazova koje Kohezijska politika donosi Republici Hrvatskoj u višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., s osvrtom na ulogu kohezijske politike u europskom planu oporavka. Na konferenciji će biti predstavljen i Višegodišnji financijski okvir za razdoblje 2021. - 2027., Mehanizam za oporavak i otpornost te Nacionalna razvoja strategija do 2030. godine.

Sudjelovanje na konferenciji potvrdio je Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj te državni tajnik Šime Erlić i pomoćnica ministrice Ana Odak iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.