Godinu dana poslije posljednje medijske objave, stanja na mulu u uvali Bregdeti, na tzv. ničijoj zemlji, odnosno pomorskom dobru i dalje je isto.

 Vjerojatno je i gore, jer se gomila staro željezo, kućni otpad, potopljeni i ostavljeni brodovi... Muškarac koji sebi umišlja da je to njegov dnevni boravak, raširio se na podrtini od kauča, uz mačku i pivo. Nismo ga fotografirali, jer je čovjek vrlo neugodan.
I koja smo mi to "sedma sila" koja može nešto promijeniti kada to nisu uspjele jake snage komunalnih redara, potpomognute inspekcijom Lučke kapetanije.

A gdje je policija? Rezultat  lani najavljene komunalne akcije nije vidljiv na mjestu kojeg su neki očito privatizirali. Ako se nešto i očistilo, stvorena je nova deponija usred uvale Bregdetti, ispred vrata ugledne kompanije Cromaris, koja je dio koncerna Adrisa.

Pitali smo ih jesu li što poduzeli, znajući kako su tražili koncesiju kako bi očistili susjedstvo.

Naravno, da pokušavamo riješiti ovaj (komunalni) problem. Potičemo odgovorne da to, u interesu svih nas, i riješimo. Nažalost, kao što vidite, uza sav napor zasad nismo uspjeli... poručili su iz Cromarisa.

Već smo ranije provjeravali ping-pong nadležnosti. Iako je u pitanju uvala Bregdeti, nad kojom gospodari Županijska lučka uprava, taj nekad  ribarski gat je pomorsko dobro - opće upotrebe za koje je nadležan Grad Zadar. A gradske vlasti već su dokazale brižnost za opće pomorsko dobro tako što sve prebacuju na druge. Rivu su predali Lučkoj upravi Zadar, Fošu nastoje uvaliti Županiji jer oni imaju financijsku stavku za interventno saniranje nečega što se dogodilo prije više od dvije godine.

Ovo je veliki komunalni problem, a nije reciklažno dvorište Čistoće.