Jedan naša čitateljica poslala nam je fotografije na kojima se vidi slobodan pad oborinskih voda s Muraja prije više od dva mjeseca i cijev kojom je tek sada to riješeno.

Iz Muraja se  prije par mjeseci slijevao vodopad, što je Zadranka i snimila te donijela kao dokaz gradskoj upravi.

Jer je na njezinom autu, koje je bilo parkirano s unutrašnje strane bedema (u blizini Jadroagenta), napravljena, kaže ona, totalna šteta.

Kako? Uslijed velike kiše, na krov vozila slijevale su se oborinske vode koje su ga oštetile. 

- Vlasnica vozila prijavila nam je štetu, mi smo je uputili na policu osiguranja izvođača radova koji je obavezan pokriti sve takve događaje prouzročene radovima s gradilišta, kazao Ante Ćurković v.d. pročelnik Odjela za EU fondove koji je nositelj te investicije.

Izvođači radova, Minigradnja iz Vodica riješava oborinske vode na svim dijelovima Muraja. Zbog oborinskih voda uređivala se ljetos Ulica Ivana Brčića, dio ulice Narodnog lista i ostala projektom predviđena mjesta na samom bedemu. Jedno od njih je i ova rupa koja je tek sada s cijevi spojena na odvod za oborinske vode.

Je li se rupa mogla i prije zatvoriti? Pitanje za izvođača i nadzornu službu gradilišta koje se spustilo s instalacijama u podnožje Muraja.