U povodu Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila, 29. rujna predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je 117 djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Među dobitnicima Spomenice domovinske zahvalnosti bila su i trojica djelatnika Policijske uprave zadarske: Željko Pilipović, Tomislav Škara i Antonio Vulin.

Ove godine načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana dodijelio je zahvalnice policijskim/ državnim službenicima. Zahvalnice su dobili: Slaven Gambiroža, Denis Glavan, Antonia Marinović, Vesna Matijašević, Božidar Mikulić, Roko Mrkela, Jakov Peljušić, Zvonimir Ražov, Jurica Rogić i Marko Ušljebrka.

Isto tako dodijeljene su zahvalnice za uspješnu suradnju na poduzimanju mjera radi ostvarenje zaštite sigurnosti građana i imovine, i to dvojici građana: Šimi Mršiću i Ivici Nakiću.

Dan policije je prigoda kad u vlastitim redovima nagradimo i potičemo odlučne, hrabre i profesionalne koji su protekloj godini ulagali izniman napor u izvršavanju policijskih zadaća kroz savjesnu, odgovornu i profesionalnu primjenu policijskih ovlasti što je bitno utjecalo na jačanje povjerenja građana u policiju, ističu u PU zadarskoj.