Veterinarska stanica Zadar danas je preuzela lešinu tune koju je jučer iz mora u Jazinama veslom, uz pomoć ribara, podigao komunalni redar Marko K.

Komunalci su obaviješteni preko službe 112 kao i Županijska lučka uprava koja gospodari uvalom Jazine do mosta. Iza mosta je područje Gradske luke koje je u nadležnosti Lučke uprave Zadar. Upravo je s te strane prvi put u petak poslijepodne viđena lešina, a izvađena je na suprotnoj strani.

"Svemogući" komunalni redari zaduženi su za javnu površinu, a podizanje iz mora ostataka ribe, kao i lešina galebova, kojih se često može vidjeti kako plutaju Jazinama, nije njihov posao.

I dok pročelnik Dujela diže redare da oni podižu lešinu iz mora, ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola nije siguran koja bi služba morala zbrinuti životinjske ostatke osim veterinarske koja to radi i na kopnu.

- Prizor je užasan pa nismo čekali reakciju nadležnih. Komunalni redar se prilagodio situaciji i reagirao bez zadrške, izjavio je pročelnik Dujela nakon što su mediji upozorili da Jazinama pluta "oglođana" tuna i da se građani zgražaju.

A odakle ostaci tune u Jazinama, ključno je pitanje. Prema nekim spoznajama, to su one koje su pobjegle iz kaveza a neki su ih ulovili, filetiraki i takve prodavali. To je posao u nadležnosti ribarske inspekcije.

Posljednji sličan slučaj dogodio se 2009. godine kada je uz Morske orgulje plutala lešina mladog dupina. Tada je reagirala pomorska policija.