Nakon više od 40 godina rada kao specijalist sportske medicine, dr. Marko Prenđa je zatvorio svoju privatnu ordinaciju. Kako je zakonska obveza pregled mladih sportaša barem jednom godišnje, a za neke sportove i češće, nastalu prazninu popunila je ordinacija medicine rada i sporta Pupillam Nova.

Profesionalni i amaterski klubovi koji se natječu u različitim sportovima dužni su voditi brigu o svojim sportašima, kako bi se otklonile sumnje na moguće bolesti i rizike koji bi se pri tjelesnom naporu mogli pogoršati i dovesti do neželjenih posljedica.

Odlaskom dr. Prenđe stvorio se sada veliki pritisak na ustanovu Pupillam Nova koja mora u kratkom vremenu zadovoljiti sve potrebe sportaša cijele županije. Često mnogi sportovi imaju natjecanja, za koja su neophodne potvrde liječnika medicine rada i sporta, u istom vremenskom intervalu što ponekad uzrokuje neželjene gužve.

- Naša ustanova ovim pregledima pristupa temeljito, te smo za svakog sportaša uz specijalistički pregled s EKG-om uveli novine poput digitalnog pregleda vida i plućnih funkcija. Zbog ovakvog pristupa svaki sportski pregled zahtijeva nešto više vremena nego je ranije bilo uobičajeno, pa molimo sve zainteresirane sportaše, roditelje i trenere za malo strpljenja i koordinaciju zbog rasporeda pregleda s našim djelatnicima, - kaže medicinski tehničar Elvis Klarica, koji nam se javio u Pupillam Novoj.

Svi klubovi kod njega, na brojeve 023/643-311 ili na mail [email protected] mogu unaprijed dogovoriti termine pregleda, kako sportaši i djeca ne bi nepotrebno čekali u ordinaciji. Pupillam Nova se nalazi na adresi Katarine Zrinski 1/D, nasuprot parkirališta zadarske  Poliklinike.