Veća količina kiše koja je danas pala u Zadru znači samo jedno - nove probleme na zadarskim prometnicama. Naime, kako doznajemo iz Meteo postaje Puntamika, u posljednjih sat vremena palo je 12,8, od 8 sati do posljednjeg mjerenja 48,8 i do 8 sati 7,9 litara kiše, što daje ukupno 56,7 litara kiše po četvornome metru. Moguć je još koji pljusak prije popodneva kada će okrenuti na buru. 

Video i fotografije pristižu sa gradskog predjela Bokanjac koji se već gotovo tradicionalno pretvori u jezero nakon svake "jače" kiše. 


View on YouTube

 

Pod vodom "kipi" i područje ispod rotora na Meladi, gdje obližnji šaht nije izdržao pod vodenom bujicom. Taj šaht je šikljao i za vrijeme jedne od najvećih zadarskih poplava u rujnu 2012. godine, a tada je ta cesta bila tek napravljena. Jedina je razlika što nije bilo improviziranog rotora.


View on YouTube

 


View on YouTube

Od čitateljice doznajemo kako je kritična i prometnica kod Vruljice, koja je poznata kao još jedna zadarska crna točka kada nadođe veća količina oborina, te područje ispred škole na Puntamici.