Stanari i korisnici poslovnih prostora najveće zgrade uz Bulevaru jutros nisu mogli izaći, a ni doći sa svojim autima jer su im dva vozila zatvorila  pristup.

Zbog toga je u pomoć pozvan pauk Obale i lučica, a potom i policija. U sve su se umiješali i prometni redari, ali virtualno.

Pauk nije mogao podići vozilo čiji se vozač posljednji parkirao ne brineći kako će ostali proći. Kad se djelatnicima Obale i lučica sugerirala pomoć policije, onda je mlađi vozač iz tima pauka, osobi koja je to rekla prepisao frustriranost. Jer ona ne zna da su za promet u mirovanju isključivo zaduženi prometni redari. Ispravak krivog navoda: za vozila koja su parkirana na zelenoj površini, kazne stavljaju komunalni redari. I da u tom ping pongu sve bude jasno - ista ta policija baš je jučer brže bolje došla na poziv nekog vrlo utjecajnog stanara te zgrade. On je prijavio kako je jedna žena parkirala ispred zgrade (nema veze što je morala i što su to ostali stanari pokušali im reći da se žena odmah vraća) i policija joj je stavila kaznu za nepropisno parkiranje.

Policija je i jutros izašla na intevenciju sa stražnje strane iste zgrade jer su određena vozila onemogućila promet. I onda su se dvije službe dogovarale kako će riješiti taj problem uz konzultacije sa šefovima.

Policija je stavila kaznu na Peugot koji je dignut da bi se otvorio prolaz. Na vozilo koje je zapravo dovelo do te situacije stavljena je kazna prometnih redara i ono je ostalo na istom mjestu. Vozač pauka je rekao kako ga iz tehničkih razloga ne mogu dignuti iako su za to dobili odobrenje prometnih redara.

Na kraju je ispalo kako je podignuto vozilo na kojeg je policija stavila kaznu. Na kaznu prometnih redara ne može se staviti još i policijska kazna, odnosno pauk ne može dizati tamo gdje je policijska kazna, tako su na licu mjesta tumačili iz Obale i lučica. Sve to su čuli i gledali zbunjeni stanari, frustrirani funkcioniranjem službi koji bi ih trebali štititi i pomoći im kada neodgovorni građani dovedu do toga da kasne na posao, ne mogu nigdje...