Danas na Svjetski dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u nikad turbulentnijoj školskoj godini. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih, među kojima je 8 učiteljica iz Zadarske županije.

Osnovna škola Šime Budinića na popisu je s dvije pohvaljene učiteljice - Anitom Mustać i Jasminom Sandalić. Priznanje za svoj rad dobile su i Renata Ruić Funčić iz Gimnazije Franje Petrića, Tihana Magaš iz Gimnazije Vladimira Nazora, Anita Žepina iz Osnovne škole Benkovac, Davorka Demo iz Srednje škole Biograd na Moru, Elvira Vučković iz Osnovne škole Petar Zoranić u Ninu, te Marina Ćurković iz istoimene škole u Stankovcima.

Zbog epidemiološke situacije dodjela nagrada održana je online. Nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

Podsjetimo, Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u svibnju 2020. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje. Dobitnici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.