Croatia Airlines, nacionalni avio prijevoznik, otkazao je četiri dnevna leta između Zadra za Zagreba, od utorka do petka.

U pitanju su dva jutarnja i dva večernja leta, doznajemo na zadarskom aerodromu koji je o tome obavijest dobio emailom. Za razliku od nekih međunarodnih kompanija na koje se vezuje let tog nacionalnog prijevoznika.

U utorak nema jutranjeg leta za Zagreb, za srijedu je otkazan večernji za Zadar, ali ima jutarnji let u četvrtak za Zagreb iz kojeg nema večernjeg leta za Zadar. Jutarnji let iz Zemunika u petak ujutro također je otkazan.

Zbog čega je Croatia otkazala letove, to ćemo pokušati i službeno doznati. Do tada se pretpostavlja kako se radi o slaboj popunjenosti nevelikog aviona Dash -8. Uzrok tome je, naravno, diljem svijeta poznati virus. A posljedice? Moguće ukidanje jedine zrakoplovne veze između Zadra i Zagreba u zimskom redu letanja koji stupa na snagu krajem ovog mjeseca. Kada može moćna kompanija Emirates otkazivati svoje prisustvo u zagrebačkoj zračnoj luci Franje Tuđmana za 2021. godinu, zašto ne bi i mala Croatia reducirala svoje poslovanje koje je i tako bremenito gubicima iz vremena prije korona krize.

Iz Zračne luke Zadar objavili su podatke o prometu putnika i zrakoplova koji su za listopad, očekivano, poražavajući s obzirom na globalni poremećaj u zračnom prometu.

Nezgodno je što je pad prometa u zrakoplovnoj industriji, došao nakon rekordne godine koju su imali hrvatski aerodromi u Puli, Splitu, Dubrovniku, Krku, Braču kao i Zadru. Na zadarskom aerodromu prepoljovljen je broj avio operacija sa 680 lani na 311 prošlog mjeseca.

Uvjetovalo je to i drastični pad promet putnika od gotovo 88 posto. Lani je kroz zadarsku Zračnu luku u listopadu prošlo 116 494 putnika, a ove godine to je bilo 14 433.