Polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu svetog Šimuna i Tadija na Bokanjcu te startom kros utrke "Linijom obrane Grada" jutros je započeo program obilježavanja Gana obrane grada Zadra. Mladi atletičari te brojni rekreativci uputili su se linijom koje su držali hrvatski branitelji u obrani Zadra, od Bokanjca do Dračevca.

Vijence pred spomenik položili su predstavnici udruga te gradonačelnik Branko Dukić u pratnji svojih dogradonačelnika.

- Kada mislimo da nam je teško u ovoj krizi moramo se sjetiti onog vremena, kada je za dolazak na bojišnicu trebala velika hrabrost. Vidim brojne naše domaće Bokanjane, ali i goste iz Međimurja koji su s nama branili ovaj grad i došli se prisjetiti vremena kada se stvarala Hrvatska. Hvala Atletskom savezu Zadarske županije koji u ovom sudjeluju s velikim brojem atletičara, kao i rekreativaca koji su se došli prisjetiti položaja na kojima su nekad bili naši dečki, a neki od njih tu i ostavili kosti, rekao je uoči utrke gradonačelnik Dukić.

Mijolović je gradonačelniku i njegovim zamjenicima uručio prigodne medalje, zahvaljujući im na podršci u organizaciji ove oko osam kilometara duge utrke.
Obilježavanje Dana obrane nastavlja se sutra obilaskom mjesta pogibije hrvatskih branitelja, spomen hodnjom od crkve sv. Šime do spomenika u Jazinama, gdje će se održati večer domoljubne poezije.