Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Ražanac, uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. Proslavi su, između ostalih, nazočili župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković.

- Epidemija koronavirnusne bolesti utjecala je uvelike na gospodarstvo, a što je za posljedicu imalo i znatno lošije stanje kako u županijskom, tako i u lokalnim proračunima. Mnogi projekti su usporeni, stoga je od velikog značaja nastavak kvalitetne suradnje na svim razinama vlasti, a sve kako bismo svojim građanima osigurali bolji i sretniji život svim trenutnim nedaćama usprkos - rekao je tom prigodom župan Longin posebno istaknuvši projekt "Aglomeracija Karinsko i Novigradsko more, Podvelebitski kanal" koji je jedan od strateških projekata ne samo za općinu Ražanac, već i za cijelu Zadarsku županiju.

- Krenuli smo s izradom studijske dokumentacije, a prema svim najavama i idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo realne izglede da ovaj, veliki projekt, privedemo kraju - poručio je župan.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su tradicionalna javna priznanja - počasnim građaninom Općine Ražanac postumno je proglašen Marinko Miletić (pok. Frane) za razvoj turizma u Rtini kroz stvaranje perjanice hotelskog turizma u Općini Ražanac, te kao inicijator i sudionik raznih društvenih i infrastrukturnih projekata tijekom svog života.

Nagrada Općine Ražanac za životno djelo dodijeljena je 8-godišnjih Nikolini Rudić, koja je svojim likovnim radom na međunarodnom natječaju Europske komisije osvojila prvo mjesto te time stekla privilegiju da se njezinim imenom nazove satelit u sklopu europskog navigacijskog satelitskog sustava Galileo.

Nagrada Općine Ražanac dodijeljena je volonterima mjesnih odbora Općine Ražanac koji su svojim nesebičnim radom pomagali svim rizičnim skupinama za vrijeme pandemije Covid-19 za zapažene rezultate i zasluge na području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti; Ivi Čačić za zapažene rezultate i zasluge na području školstva u Općini Ražanac te MNK Krneza za zapažene rezultate i zasluge na području športa u Općini Ražanac. Grb Općine Ražanac dodijeljen je Božidaru Miletiću kao treneru ŽNK Split za uspjeh u osvajanju Prvenstva Hrvatske i Kupa 2019. g. te obrani naslova prvaka u Prvenstvu Hrvatske 2020. godine.