U srijedu, 30. rujna u hotelu Kolovare s početkom u 11 sati održat će se poslovni susreti B2B s češkim tvrtkama iz regije Južna Moravska. Ove poslovne susrete Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar organizira u suradnji s Regionalnom gospodarskom komorom Brno, Češka.

Odvijat će se po programu:

- 11 sati - pozdravni govori predstavnika Regionalne komore Brno i HGK - Županijske komore Zadar i predstavljanja regija

- 11:30 sati - predstavljanje čeških tvrtki

- 12 sati - pojedinačni poslovni razgovori B2B predstavnika čeških i hrvatskih tvrtki

Predstavnici osam čeških tvrtki u sastavu izaslanstva iz djelatnosti su pročišćavanja otpadnih voda, tehnologija toplinskog recikliranja otpadne plastike i gume, usluga u geologiji, savjetovanja o potporama, istraživanja i primjene tehnologija za uništavanje mikroorganizama na kontaminiranim fasadama građevina, proizvodnje prešanih gumenih proizvoda od samljevenih potrošenih automobilskih guma, površinske obrade plastičnih, aluminijskih, drvenih i drugih profila za stolariju te trgovine samoposlužnim benzinskim postajama.

Izaslanstvo predvodi direktor Regionalne komore Brno Čeněk Absolon sa suradnicima, uz sudjelovanje predstavnika Veleposlanstva Češke Republike u Hrvatskoj iz Zagreba.

Tvrtka u sastavu izaslanstva Južne Moravske su ASIO TECH, ENRESS, GEOtest, PIONS, PRAGOTHERM, REGUTEC, RENOL i TOPMATIC.