Pročelnik za EU fondove Šime Erlić danas je na sjednici Vlade imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova. O ovom imenovanju već se dugo špekuliralo, i to nakon najave Božidara Kalmete kako će Zadar zbog izbornih rezultata dobiti svog ministra, što je premijer Andrej Plenković demantirao sastavom nove Vlade. Za utjehu je Zadranima obećano nekoliko jakih mjesta na mjestima zamjenika i državnih tajnika.

Erlić na kraju nije postao zamjenikom ministra, već jedan od trojice državnih tajnika. Istu funkciju u Vladi ima Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Marija Pletiokosa u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Njih dvoje suvdanas razriješe ni i ponovno imenovani. Kao što se veća znalo mjesto državnog tajnika  uda Ministarstvu poljoprivrede nije dobio iz zadarskog HDZa nominiran zamjenik župana Šime Mršić.

Zadar je ipak dobio još jednog državnog tajnika, makar porijeklom. Sin nekadašnjeg poznatog nogometnog trenera Tomislava Bašića, dr. Silvio Bašić, voditelj Odjela za neurofiziologiju i neurodegenerativne bolesti KBC Dubrava, postaje državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Nakon dolaska potrebne dokumentacije Erlić odlazi za Zagreb, a njegovo mjesto u gradskoj upravi zauzima Ante Ćurković.