Sve više se govori o etičkoj modi i održivosti. Etička moda odnosi se na sve proizvodne cikluse u proizvodnji tekstila i odjeće a definira je ekološka održivost, poštivanje temeljnih ljudskih prava, kvaliteta i transparentnost.

Zadarskoj dizajnerici Klari Ivanović održiva moda predstavlja veliki izazov i zahtijeva konstantno educiranje o načinu proizvodnje tekstila, koji dizajnerica koristi u svojim kolekcijama. Edukacija i promjene u poslovanju donijele su i novo ime brenda, pa tako dizajnerica radi pod imenom Fosca. Fosca predstavlja snažnu ženu koja ima jasne stavove. Upravo lice takve žene prikazuje stajališta brenda i prenosi snažnu poruku o etičnosti u modi. Stajališta brenda o etičnosti u modi su: prepoznatljiv dizajn, unikatnost, kvaliteta, transparentnost, ekološka prihvatljivost, prirodna ljepota, osnaživanje žena, prilagođenost klijentu, pouzdani suradnici, proizvedeno u Hrvatskoj. Snimanje za kolekciju održano je uz prepoznatljive kadrove Vrgade.

Nakon završetka magisterija na odjelu Dizajna tekstila, Ivanović je svoj put djelovanja usmjerila osim kroz dizajn odjeće, i kroz dizajn tekstila. Crtanje uzoraka i ilustracija za tekstil primjenjivi su ne samo na odjeći nego i na dekorativnom programu u kućanstvu. Prepoznatljiv stil, preciznost i detaljnost u dizajnu tekstila utjecali su na međusobne suradnje koje su rezultirale angažmanom od strane drugih brendova i dizajnera. Uzorci koje dizajnerica crta sve više su traženi, pa se odlučila proizvesti kolekciju koja se zasniva na etičkim i održivim standardima kako bi ljubitelji njezinog dizajna imali tekstil s potpisom Fosce.

Modeli su elegantni i mogu se kombinirati s jednobojnim elementima koji se mogu pronaći u svakoj garderobi. Uzorak se konstantno mijenja, pa kupac može odabrati dezen koji mu se sviđa za određeni odjevni komad koji će nositi. Tako kupac aktivno sudjeluje u dizajnu, odjevni komad prilagođava svom osobnom stilu i preferiranoj paleti boja.

- Smatram da smo svi podjednako odgovorni za održivost. Važno je obrazovati populaciju što kupuje i na takav način doprinijeti nužnim promjenama. Da bismo više cijenili svoju odjeću trebamo znati njeno porijeklo i način proizvodnje te se uvijek zalagati za transparentnost i etičnost, kaže Ivanović.