Nakon fijaska na lipanjskom natječaju za zakup poslovnih prostora, gradska uprava danas je zaprimila sedam ponuda za poslovna ulaganja u doba korone.

Dvije ponude stigle su od velikih igrača - Privredne banke Zagreb i Školske knjige koji se natječu za prostor u Ulici Jurja Barakovića 4, u kojem je nekada bila poslovnica Hypo banke. Ponuda Školske knjige, kojoj je javljanje na natječaj omogućeno nakon nadopune djelatnosti, za 2 eura/m2 viša je od ponude PBZ-a koji bi Gradu plaćao 26 eura/m2 mjesečne zakupnine.

Ostali zainteresirani zakupci nemaju konkurencije jer su se jedini javili za željeni među ukupno 16 oglašenih prostora. Elegance tours ponudio je 26 eura/m2 za prostor od 21 m2 u Ulici Špire Brusine 8, a Aramona usluge 37 eura/m2 za površinu od 35 m2 u Ulici Mihovila Klaića 5. Elvis Lisica prodavao bi zdravi sladoled u prostoru od 22 m2 u Ulici plemića Borelli 3 (ponuda: 20 eura/m2), dok bi površinu od 17 m2 na susjednoj adresi uredio zagrebački Topaz (ponuda: 31.5 eura/m2). Ako se ponuda pokaže ispravnom, u manji od dva stana na Istarskoj obali 1, iz kojih je iselila pomorska policija, uselit će dpi Grafika. Vlasnica obrta Katarina Oruč Gradu je ponudila 7.05 eura/m2 za zakup površine od 74 m2.

Podsjetimo, gradska uprava snizila je cijene zakupa za većinu poslovnih prostora, no unatoč tome, 10 ih do daljnjega ostaje prazno.