Financijska agencija odbacila je prigovore Grada Obrovca i Željka Maleša na tijek javne dražbe za hotel "Kanjon Zrmanje" u Obrovcu, koji se nakon neuspješna tri kruga bubnja prodavao po početnoj cijeni od svega jednu kunu.

Podsjetimo, gradonačelnik Ante Župan naveo je kako je njihova ponuda u iznosu od 540.000 kuna zaprimljena u 23.59.39 sati da bi nakon svega 10 sekundi stigla nova ponuda od 570.000 kuna. Župan smatra kako nije bilo moguće u tako kratkom roku provesti učitavanje potpisnog modula, te da se očito radi o grešci sustava. Iz Agencije su mu odgovorili kako je nadmetanje aktivan proces, te da je moguće da se u kratkom roku preda i po nekoliko ponuda, što se u konkretnom slučaju i dogodilo pred sam kraj nadmetanja. Za njih je to još jedna činjenica koja govori u prilog normalnom funkcioniranju sustava. Istaknuli su i kako brzina sustava ovisi o nizu čimbenika od kojih su neki izvan nadležnosti Agencije, poput internetske veze.

Malešu, koji je izrazio sumnju u hakiranje dražbe, iz FINA-e su odgovorili kako pregledom servisa e-Dražba nije utvrđeno postojanje tehničkih nepravilnosti, propuštanje IP adresa u korist određenih ponuditelja, kao ni DDos napad na servere agencije.

Uz očitovanje Agencija je priložila dnevnik nadmetanja u kojem je vidljivo kako je jamčevinu za hotel uplatilo petero zainteresiranih kupaca, među kojima je bila i PBZ banka, koja ima razlučno pravo nad nekretninama.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zadru hotelski kompleks stečajnog dužnika "Zrmanja Velebit" na kraju je dosuđen tvrtki Puna linija. Zanimljivo je kako iza te zagrebačke tvrtke, osnovane prošle godine, stoji poznati hrvatski stečajni upravitelj Maroje Stjepović, kojem ovo nije prva takva akvizicija. Njegova je ponuda od svega 570.001 kuna za hotel vrijedan 6.270.000 kuna bila najviša na bubnju FINA-e.