ZADAR- Nakon što smo Ministarstvo graditeljstva pitali zbog čega nisu Gradu Zadru poslali građevinsku dozvolu kako bi se investitoru SARAG Gaženici obračunao komunalni doprinos, email s novinarskim upitom se izgubio. Tako su nam rekli u glasnogovorničkoj službi resornog ministarstva iz kojeg je ubrzo stigla informacija kako je građevinska dozvola poslana na adresu Grada još u studenom prošle godine.

U međuvremenu te PR-ovske komunikacije, točnije 4. kolovoza upućen je zahtjev iz Grada Zadra da im se napokon dostavi ta građevinska dozvola. Iako su u gradskoj upravi znali da se Ivica Surać pohvalio krajem godine da je dobio građevinsku za gradnju komercijalnog centra u Gaženici, do novinarskog upita, nitko je nije tražio.

Da su je počeli tražiti, doznaje se to iz službenog dopisa kojeg su nam poslali iz Ministarstva graditeljstva a kojeg potpisuje pomoćnik ministra Milan Rezo, izvanredni profesor.

Iz Ministarstva su nam poslali i povratnice kojima dokazuju da su oni svoj posao obavili po zakonu te očitovanje:.

"Šaljemo povratnice koje su se vratile iz Grada Zadra. Kako naša pisarnica ne može poslati isto pismeno na jednu adresu, na jednoj od dostavnica je dodana ispred grada Zadra i Zadarska županija uz navođene iste ulice i broja. Dakle oba pismena su završila u pisarnici grada Zadra što je vidljivo iz dostavnog žiga.

Napominjemo da je grad Zadar dostavio dopis ovom tijelu u kojem navode da nisu dobili građevinsku dozvolu pa traže da im se dostavi građevinska dozvola s podacima za obračun komunalnog doprinosa. Dostavljamo i odgovor Ministarstva uz koji im je ponovno dostavljena kopija građevinske dozvole, navode iz glasnogovorničke službe Ministarstva kojoj je sudeći prema datum, protokolirano, 16. rujna trebalo mjesec i pol dana da odgovore na zahtjev. Taman nekako kada se to pitanje ponovno aktualiziralo.

A nije nevažno je li investitor stavljen sa strane kako ne bi uplatio komunalni doprinos koji se procjenjivao na 10-ak milijuna kuna, od čega su se ove godine trebale graditi neke ulice u Zadru.

I opet su novinari, u najboljoj namjeri da pronađu navodno izgubljenu građevinsku dozvolu, morali se baviti nečim za što su neki plaćeni, a da ne kažemo odgovorni. Prema svemu što smo otkrili, "kriva" je pisarnica gradske uprave. Ma je li to moguće?