U nizu apsurdnih epidemioloških mjera ova je bez konkurencije. Sportska dvorana s teretanom te igralištima na Ravnicama je zatvorena, a na Višnjiku se ne može dobiti termin, dok se više od četiri tisuće korisnika gužva po otvorenim i zatvorenim terenima.

Pitali smo Grad Zadar koji ima svoj stožer civine zaštite zašto su zatvorili Ravnice, a oni su nas uputili na županijski stožer. To je već uhodani model odgovornosti, u kojem nismo dobili odgovor na pitanje tko će snositi posljedice, odnosno tko će to platiti. Naime, Zadar sport je ostao bez prihoda od najma, građani bez prostora za rekreaciju i vježbanje kao i učenici obližnjih gimnazija koji na "Partizanu" nemaju satove tjelesnog odgoja.

Taj sportski kompleks Ravnica uvršten je u zonu opasnosti za zadravlje građana budući da je preko puta kućica s ambulantama u kojoj se u prvoj fazi provodio drive in za potencijalne COVID pacijente. Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije tumače kako  "sportski objekt na Ravnicama može normalno funkcionirati ukoliko se koriste drugi ulazi, jer oni nisu donijeli nikakvu odluku o zatvaranju objekta".

Je li Partizan mobiliziran?

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Prostor na Ravnicama izabran je zbog funkcionalnih, organizacijskih i lokacijskih kriterija te zbog činjenice da u najmanjoj mogućoj mjeri opterećuje zdravstveni sustav. Nadalje, tu je dobra mogućnost pristupa automobilima i dovoljno je velik prostor. Na tom je mjestu još u prvom valu epidemije bio "Drive in" , te se lokacija pokazala dobrom zbog lakog pristupa te blizine Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo. Također, taj je prostor moguće fizički odijeliti od SRC Ravnice.

Što se tiče sportskog objekta na Ravnicama on može normalno funkcionirati ukoliko se koriste drugi ulazi. Mi nismo donijeli nikakvu odluku o zatvaranju objekta.

Zato ističemo, objekt nije zatvoren, postoje preporuke provedbe protuepidemijskih mjera u doista brojnim situacijama, na koji način će se staviti u funkciju prostori SRC-a ovisi o njihovoj primarnoj namjeni.

Ova lokacija omogućava provođenje protuepidemijskih mjera na način da se u najvećoj mogućoj mjeri osigurava dostupnost zdravstvene zaštite stanovništvu sukladno njihovom zdravstvenom stanju i potrebama. Također, osigurava minimalne uvjete za rad zdravstvenim djelatnicima koji su tamo svakodnevno od 8,00-20,00 sati.

Na području Zadarske županije mobiliziran je jedan veliki sustav , oko 2500 zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika u naših 7 zdravstvenih ustanova te u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

Ostanimo odgovorni, epidemija još traje, mislimo i na potrebe ljudi koji neumorno od 11. ožujka 2020. godine rade u uvjetima koje je ponekad teško i zamisliti, naopisano je bez potpisa u očitovanju Stožera civilne zaštite kojeg pitamo zbog čega dopuštaju da građani i učenici prolaze cestom koja dijeli Ravnice od te COVID kućice koja je u vlasništvu Zavoda za javno zdravstvo.