Prije pet godina nekadašnje odmaralište Gredelj u Diklu dobilo je novog vlasnika, zagrebačku tvrtku Mobilnet, čije se namjere u zadarskoj javnosti još uvijek ne znaju.

Pitali smo nadležne u gradskoj upravi, dobro upućene u Diklu, kao i predsjednicu MO Diklo, Martinu Matešić. Ona nam je tek rekla kako su borovi na toj lokaciji stradali u oluji te kako je počela, ali i prekinuta sanacija terena.

Što će se tu graditi? Ono što je predviđeno prema Prostornom planu Grada Zadra, rekla nam je predsjednica MO Diklo, koje je autohtona turistička zona. Pa su u Diklo godinama dolazili radnici Tvornice željezničkih vagona Gredelj koja je završila u stečaju, a njihovo odmaralište 12 puta je bilo na dražbi kao njihova najatraktivnija nekretnina.

Uporno se prodavala po početnoj cijeni od 20 milijuna kuna, da bi je na kraju kupila tvrtka Mobilnet, zagrebačkog poduzetnika Danka Ćorića (koji je tada bio vlasnik SuperSport kladionica i HOK osiguravateljske kuće) za 10.6 milijuna kuna.

Naknadano smo doznali kako je Ćorić s vlastitim nekretninama već prisutan u Diklu odakle mu je supruga i gdje ima veliku kuću uz more, s parkiralištem uz cestu.

Gredeljevo odmaralište na površini od 5439 m2, kao i tri parcele od tri tisuće metara četvornih, koje se nalaze uz more ispod Krešimirove obale, još uvijek je zapušten lokalitet u Diklu. Nakon što su pali i posječeni su borovi koji su to skrivali, atraktivan teren uz more izgleda otužno.