Predsjednik zadarskog SDP-a i Udruge iznajmljivača Daniel Radeta kao gradski vijećnik uputio je danas na sjednici inicijativu kojom bi se privremena zabrana izvođenja građevinskih radova sljedeće turističke sezone proširila na cijeli grad.

- Smještajni kapaciteti ne nalaze se više samo na Poluotoku. Danas na području Plovanije i Masline imate više smještajnih jedinica nego u Diklu. Primio sam puno poziva nezadovoljnih iznajmljivača. Šaljemo lošu reklamu preko ljudi koji se dođu, a ne mogu odmoriti, a taj glas ide dalje, istaknuo je Radeta.

Takvo je razmišljanje za gradonačelnika Branka Dukića neozbiljno.

- Nije Zadar malo selo u kojem se svi bave samo turizmom. To je ozbiljan grad koji treba sve vidove industrije. Moramo naći mjeru kako zadovoljiti sve. Najbolje da ne dišemo zato što će nam turist doći, poručio je Dukić, kojem je Radeta replicirao kako se ne radi o cijeloj godini, već o dva mjeseca.

Resorni pročelnik za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivica Katić pozvao je Radetu, ali i sve ostale zainteresirane, da se jave na savjetovanje koje je u tijeku.

- Tijekom ove sezone nazvala su me samo dva nezadovoljna iznajmljivača, jedan s Plovanije, drugi s Belafuže, tako da je odluka solidna i pokriva preko 80 % smještajnih kapaciteta. Naravno, ako je treba doraditi, tu je savjetovanje, a bit će i na raspravi na sljedećoj sjednici, istaknuo je Katić.