U ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine u Benkovcu je održana info radionica projekta „Lov na znanje". Cilj info radionice bio je upoznati ciljnu skupinu projekta o modulima i tečajevima koji će se održavati kroz period trajanja projekta. Ciljne skupine koje projekt obuhvaća su 15 osoba starijih od 54 godine i 10 osoba u dobi od 25 do 29 godina. Sudionici svih tečajeva i modula mogu biti isključivo osobe koje imaju prebivalište na području Grada Benkovca.

Tečajevi u sklopu projekta su sljedeći: tečaj motivacije; tečaj komunikacijskih vještina; tečaj poslovnih vještina; tečaj talijanskog jezika; tečaj fotografije; tečaj osnova informatike; tečaj prve pomoći; tečaj ocjenjivanja trofeja i tečaj osnova kinologije. Moduli koji čine Program socijalnog uključivanja su: Modul 1. - Zakonodavni okvir; Modul 2. - Bio svijet flora i fauna; Modul 3. - Etno, eno i gastro ponuda; Modul 4. - Marketing te Modul 5. - Umrežavanje. Pomoću navedenih tečajeva i modula oformit će se nova profesionalna figura - Lovni animator.

Cilj projekta je povećati zapošljivost i mogućnosti za zapošljavanje osoba na području grada Benkovca razvojem metodoloških okvira, socijalno interpersonalnih i poslovnih vještina provedbom „po mjeri" izrađenih programa.

Nositelj projekta je Lovačka udruga Benkovac, a partner u provedbi je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.155.802,00 kuna, a provodi se na području grada Benkovca od 3. travnja 2020. do 3. travnja 2022. godine.