U srijedu 16. rujna u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Novi kampus) održat će se 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra, na kojoj će gradonačelnik Branko Dukić prezentirati izvješće o radu za prvih pola godine, nakon čega će o svom poslovanju izcijestiti trgovačka društva u gradskom vlasništvu, uključujući Košarkaški klub Zadar.

- Prvi val epidemije virusom korone u Zadru pokazao je spremnost gradske uprave, ustanova i tvrtki za brzu prilagodbu novim okolnostima. I iz ovog izvješća vidljivo je kako su građani Zadra, sve ustanove i institucije na području Zadra prihvatile svoje obveze, pokazali odgovornost i solidarnost, baš kao i uvijek do sada u uvjetima različitih ugroza. Kao gradonačelnik zbog svega navedenog osjećam ponos i posebno zahvaljujem medicinskom osoblju, epidemiolozima, brojnim javnim službama na odlučnosti, predanosti i profesionalnosti, a brojnim gospodarskim subjektima i pojedincima na iskazanoj pomoći zdravstvenom sustavu i socijalnoj osjetljivosti, navodi Dukić u svom izvješću.

- Zadrani su odavno shvatili da je košarka lijep sport zato što se igra glavom, a ne samo kao basket - jedan na jedan ili dva na dva, na jedan koš - nego prije svega pet na pet na dva koša, što znači da kolektiv vrijedi mnogo više nego puki zbroj pojedinaca. Ovo su riječi našeg Zadranina, velikana Krešimira Ćosića. Neka nam Krešo bude inspiracija u građenju zajedništva i boljeg društva i u ovom izazovnom razdoblju, pjesnički je poentirao Dukić.

Kad smo kod košarke, direktor KK Zadar Željko Žilavec prezentirao je izvješće za drugu polovicu 2018. i prvu polovicu 2019. godine. Gubitak u navedenom razdoblju je 7 milijuna kuna, što je 1,5 milijuna manje nego u prošloj godini, ali ipak i dalje u znatnoj mjeri opterećujuće za poslovanje kluba.

Iako je izvješće sastavio nedavno, 28. kolovoza, u trenutku kada se znalo da klub neće imati prihoda od ulaznica za ABA ligu u sljedećoj sezoni, a mogla se anticipirati i nedavna odluka da neće biti publike niti u domaćem prvenstvu, Žilavec je izrazio nadu da će dio gubitaka pokriti - većim odazivom publike!? Ovaj prihod lani je, inače, u cijelosti išao na račun ŠC Višnjik, prema kojemu klub ima višemilijunska nepodmirena dugovanja.

- Za očekivati je da će, znajući za direktnu ovisnost broja posjetitelja u odnosu na sportske rezultate, naše ambicije i ostvareni rezultati direktno utjecati i na prihod od prodanih ulaznioca, a time i većem zadovoljstvu navijača, navodi Žilavec.