Šime Medanić, osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog naručenog ubojstva sestre Slavice u stanu na Puntamici 2006. godine, krenuo je u kazneni progon ugrožene svjedokinje Ljerke Damaška.

Njezin iskaz, prema kojem joj je profesionalni ubojica Perica Majstorovića priznao kako je za Medanića izvršio likvidaciju, bio je ključan za donošenje osuđujuće presude.

- Perica mi je rekao da ima posao za mene i da trebam samo predati pismo jednom čovjeku i da će mi za to platiti 5.000 eura. Začudila sam se da taj posao toliko vrijedi, pa sam ga upitala o čemu se radi, a on mi je rekao: "To je jedno smeće za kojeg sam obavio posao, ima puno love, pa da ga malo obradim. Poslije me pitao u autu "Što misliš, hoće li frajer popušiti?" Rekla sam da ne znam o čemu je riječ, a Perica mi je rekao:"Ma, znaš, ja sam ti njemu riješio problem sa sestrom, čovjek je platio, ali sam skužio da frajer ima puno više love nego sam mislio, pa ćemo ga sada ucjenjivati", svjedočila je Damaška 2007. godine kada je, unatoč statusu zaštićene svjedokinje, na sudu odlučila otkriti svoje identitet. No u međuvremenu je, iz nepoznatih razloga, kod javnog bilježnika ovjerila ispravu o davanju lažnog iskaza.

Zbog zastare Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je Medanićevu kaznenu prijavu, pa je on osobno odlučio preuzeti kazneni progon protiv Damaške na način da je Županijskog suda dostavio prijedlog za provođenje dokaznih radnji. Zbog javnobilježničke ovjere sudac istrage udovoljio je njegovom zahtjevu, nalažeći ispitivanje Damaške u svojstvu osumnjičenice, kojem može prisustvovati i sam Medanić. Medanić smatra da bez ovog iskaza ne bi bio osuđen za sestrino ubojstvo, pa sada traži kazneni progon svjedokinje, a moguće da će tražiti i reviziju presude.

Podsjetimo, "mozak za naručena ubojstva", kako su ga prozvali mediji, povezan je i s likvidacijom prvog hrvatskog ministra turizma Marcela Popovića 1996. godine. Deset godina nakon, zbog novca i nekretnine u Zadru naručio je ubojstvo svoje sestre, a iste je godine ubijen jedan od njezinih egzekutora, Nikola Grbić. Vjerovalo se da ga je po nalogu Medanića likvidirao Majstorović, no kako je 2010. godine počinio samoubojstvo nikad mu se za to nije sudilo, a Medanić je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi u tom predmetu.