U Nadinskim vinogradima organizirana je svečanost službenog početka sezone berbe grožđa. Prvo je to izdanje manifestacije za koju se organizatori iz Udruge vinara Zadarske županije nadaju da će postati tradicionalna.

Svečanosti je nazočio velik broj vinara i vinogradara s područja Zadarske županije, a okupljenima su se obratili predsjednik Udruge vinara Zadarske županije Tomislav Glavić, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te župan Božidar Longin koji je pohvalio udruživanje vinara Zadarske županije kroz zajedničku udrugu, što je pravi put za kvalitetniji nastup na tržištu.

„Ujedno je to dobar primjer, ali i putokaz voćarima, maslinarima i povrćarima da krenu u tom smjeru, u čemu ćete svi imati svesrednu pomoć županije. Radimo na brendiranju cijele naše županije kao gastronomske destinacije, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale, s naglaskom na vrhunska vina iz našeg kraja", poručio je župan uz napomenu kako je s tim ciljem Turistička zajednica Zadarske županije izdala novu brošuru s lokacijama OPG-ova na kojima se može kušati gastronomska ponuda.

„Marketing je iznimno važan, a ovaj današnji događaj također je jedan dobar korak u tom smjeru. Podsjećam i da smo u suradnji s vašom udrugom organizirali sastanak proizvođača s našim ugostiteljima, sve to s ciljem dodatnog povezivanja jer želimo što više lokalnih proizvoda u našim restoranima" dodao je Longin podsjetivši da, uz potpore poljoprivrednicima za koje je i ove godine osigurano milijun kuna, Zadarska županija financira i projekt "Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata vinove loze Sjeverne Dalmacije" kojeg provodi Agronomski fakultet iz Zagreba na poljoprivrednom dobru u Baštici s ciljem doprinosa razvoju i prepoznatljivosti izvornih vina iz naše županije.

Uz Udrugu vinara Zadarske županije, svečanost službenog početka berbe organizirali su Turistička zajednica Ravnih kotara i Udruga vinogradara i vinara Nadin.