U srijedu, 2. rujna u 20.50 sati na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice akcije Maslenice u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije su prilikom kontrole prometa uočili osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka kako raskrižjem prolazi za vrijeme trajanja crvenog svijetla na semaforu. 

Policijski službenici su upozoravali vozača svjetlosnim i zvučnim signalima da se zaustavi, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju prema raskrižju za mjesto Crno, gdje je zaustavljen. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao 53-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,45 promila te je zbog počinjenih prekršaja priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., čl. 59. i čl. 32. iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Istog dana oko 23 sata u Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje nakon čega je priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216. iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda.