Sportski tereni na Ravnicama pretvoreni su ovog proljeća u poligon za obavljanje testova na koronavirus. Zbog testiranja u šatoru Crvenog križa na ulazu, kao i u samoj dvorani, sportski tereni nedostupni su stotinama rekreativaca i djece koji su centar svakodnevno koristili.

Dolaskom jeseni i povratkom učenika u školske klupe javlja se i novi problem - učenici četiriju škola iz obližnje zgrade Gimnazije u Perivoju Vladimira Nazora nemaju gdje održavati satove tjelesnog odgoja.

Ravnatelj ustanove Zadarski sport Jurica Dilber jučer je na sastanku s gradonačelnikom Brankom Dukićem i njegovim zamjenikom, ujednom predsjednikom gradskog Stožera civilne zaštite Antom Babićem, razmatrao ovaj problem. Rješenja za povratak korisnika za sada nema, kaže Dilber.

- Gradonačelnik i dogradonačelnik su pokazali razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazimo i pokušat će se napraviti sve da se korisnici vrate na sportske terene, no do daljnjega sve ostaje kao do sada, kaže Dilber.

Prebacivanjem šatora na neki alternativni prostor, a u bližoj okolici na Ravnicama za to ima mogućnosti, prostor bi se otvorio za mlade, kojima će preporuka ionako biti što više boravka na otvorenom. No dok se ne stiša val zaraze koronavirusom o tome se očigledno neće razmišljati.

- Tereni su zapušteni jer tamo ne smijemo prići, ni mi niti bilo tko drugi. No kada jednom dođemo stvari na vanjskim terenima će se brzo vratiti u prvobitno stanje, jer se radi o montažnoj podlozi koja se lako da očistiti i presložiti, kaže Dilber.