Nakon 16 godina Rade Šimičević s današnjim danom više nije ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora. Školski odbor jutros je na sjednici usvojio njegov osobni zahtjev za razrješenjem zbog odlaska u Hrvatski sabor.

- Nakon 35 godina rada u sustavu obrazovanja igrom slučaja izabrao sam neki novi put. To su životni izazovi koji se prihvate ili ne prihvate. Ja sam prihvatio i bit ću ponizan, u prvom redu čovjek. Probat ću učiniti sve što mogu da bi bilo bolje svim građanima i građankama Republike Hrvatske i ako uspijem barem u nečemu, bit ću zadovoljan. Što se tiče moje škole, nakon 16 godina stvaranja zajednice koja je izuzetna, nije lako otići od takvih ljudi. Nadam se da će nastaviti i dalje kvalitetno i uspješno odgajati nove generacije mladih ljudi, poručuje Šimičević.

Do raspisivanja natječaja i izbora novog ravnatelja zadarsku gimnaziju u ulozi vršiteljice dužnosti vodit će Sandra Šango, profesorica talijanskog i engleskog jezika.

- Sandra je bila voditeljica smjene, ispitni koordinator i moja najbliža suradnica, poznaje sustav i vjerujem da će nastaviti naš rad. Ja sam i dalje tu za sve što treba. Profesor sam i pedagog po struci, to je moj primarni izbor i nikad neću otići iz sustava obrazovanje, bez obzira što ga sada fizički napuštam, ističe novo HDZ-ovo lice u saborskim klupama.

Šimičević fizički napušta i mjesto predsjednika Aktiva ravnatelja srednjih škola, kojeg će od sada voditi Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i HDZ-ova gradska vijećnica koja je nedavno preuzela i njegovo mjesto člana Kazališnog vijeća HNK Zadar.