U sklopu projekta ROTOR- Razvoj Održivog Turizma na otoku Ravi udruga „Eko Zadar organizira predavanje Što traže fu-turisti? Zelena putovanja i održivi smještaj.

Predavanje će se održati 4.rujna 2020., u prostoru Mjesnog odbora na adresi Mala Rava 10 s početkom u 17 sati.

Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata kao i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se s procesom ozelenjivanja poslovanja i ciljanog promoviranja svojih smještajnih objekata putem Ecobnb platforme koja iznajmljivačima donosi mogućnost direktnog marketinga prema ekološki osviještenim gostima. Svrha predavanja je i uputiti sve dionike u turizmu kako postojeće goste educirati o tome da postanu odgovorni turisti, da traže "zelene" destinacije i ekološki prihvatljiv smještaj. Obzirom na to da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva  angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi dionici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

Predavačica Nastja Logar zastupnica je Ecobnb platforme u Hrvatskoj. U sklopu ovog projekata osmišljen je letak namijenjen turistima  kojim će se posjetitelji otoka Rave educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobiti i na drugim posjećenim mjestima na otoku kao i u TZ Zadar.

Projekt ROTOR- Razvoj Održivog Turizma na Otoku Ravi financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka s 10.000,00 kuna.