Idućeg tjedna na Providurovoj palači počinju ključni i zahtjevni radovi na tom EU projektu Grada Zadra.

Uz pomoć podignutog krana, u to povijesno zdanje bit će podignuto 20 tona teških čeličnih konstrukcija od kojih će se sastaviti tzv. zmija, koja će tunelom povezivati dijelove tog kompleksa s Kneževom palačom. Radovi će trajati najmanje mjesec dana, doznajemo od pomoćnika pročelnika Ante Ćurkovića.

Izvodit će ih stručnjaci iz poduzeće Produkt Bastal iz Nove Čiče. Specijaliziran firma osnovana je 1990. godine, u mješovitom hrvatsko-njemačkom vlasništvu, a od 1993. godine poduzeće  s područja Velike Gorice je u potpunom domaćem vlasništvu. Oni dolaze u Zadar kao podizvođači radova Krekić Avangardu.

Cijeli posao na Providurovoj palači je u kašnjenju. Nositelji radova Krekić Avangrad dobio je produžetak od 6 mjeseci kojem rok ističe krajem listopada.

Iz Odjela za EU fondove, koji u ime Grada Zadra vodi taj projekt, obavijestili su javnost o radovima koji će skučiti prolaz Poljanom Šime Budnića.

Zbog početka navedenih radova od 24. kolovoza do 25. kolovoza 2020. privremeno će se ograditi i ograničiti pristup Poljani Šime Budinića, prostoru između crkve Sv. Šimuna te Kneževe i Providurove palače.

Za potrebe izvođenja radova, radni prostor bit će ograđen mobilnom ogradom koja će se postaviti od Kneževe i Providurove palače do Kolone te od Providurove palače do crkve Sv. Šime gdje će, od crkve do rubnjaka/ograde, biti ostavljen koridor za pješake, najavili su nadležni..