Fotografiranja ipak neće biti, jer tako želi korona, moglo bi se opjevati već klasnično odgađanje u jednom danu. Nakon što su najavili, ubrzo su iz TZ Nin otkazali  Milenijsku fotografiju.

Iz TZ Nina objavili su kako se Milenijska neće snimati  u nedjelju kako je najavljeno već se odgađa do daljnjega, a prema naputku lokalnog Civilnog stožera.

Novi je prijedlog da se snimanje Milenijske fotografije od strane poznatog fotografa Šime Strikomana održi kad će mjere to omogućavati i u opuštenije vrijeme. Planirano je da se sa župljanima Nina i posjetiteljima fotografira don Božo Barišić koji će tada biti naš bivši župnik te novi župnik Nadžupnog ureda u gradu Ninu don Jerko Vuleta.

A posebna svjetlost  trebala je  zasjat  u nedjelju, 23. kolovoza u 10 sati u Ninu - prvom vjerskom centru Hrvata.  I onda slijedi poetska najava nečega što je ubrzo proglašenom  mračnom opasnoti:

Složni i uvijek usmjereni prema ljubavi za bližnje, pogotovo tijekom trenutne krizne situacije sa virusom COVID 19 svoje ćemo molitve na redovnoj nedjeljnoj Sv. Misi usmjeriti prema želji za zdravljem, te prestanku pandemije i straha, najava je iz TZ grada Nina:

- Nakon Sv. Mise planirano je da fotograf Šime Strikoman napravi iz zraka zajedničku Milenijsku fotografiju na Višeslavovom trgu.

Fotografijom ćemo ovjekovječiti trenutak rastanka od župnika don Bože Barišića i biti će to zaziv Duha Svetoga kako bi nas sve podario zdravljem i snagom, a ujedno i simbol zajedništva i u najtežim trenutcima. 

Važnost ovog događaja je i u tome što je upravo ova Sv. Misa zadnja koju će u Ninu održati naš dragi župnik don Božo Barišić jer je u narednom tjednu planiran njegov premještaj. Fotografija je ujedno i njegov ispraćaj i vječna uspomena koja će don Božu zauvijek podsjećati na Nin i sve što je napravio za naš grad.

Na fotografiji će svi župljani i posjetitelji svojim tijelima oblikovati oblik križa i dva slova "N" sa svake strane čineći tako natpis Nin. Ukoliko posluži sreća, druga fotografija ispisa imena Nin odradit će se kod crkve Sv. Križa.

Taj dan obucite bijele košulje ili majice, a žene mogu bijele haljine. Iz zraka će se vidjeti bijela boja kao simbol Duha Svetoga. Sve mjere udaljenosti će se poštovati uz suradnju Stožera civilne zaštite. Ponesite svoje bijele ili svjetlije maske. One neće biti vidljive iz zraka.

Okupite se u duhu zajedništva i pokažite svima da je snaga ljubavi ono što nas pokreće i daje energiju za borbu protiv tegoba koje su nam stavljene na put.

Također pokažimo zahvalnost dragom nam župniku don Boži za sve ove godine vrijednog rada, truda i ljubavi koju je pokazao za naš grad Nin. Mnogima će nedostajati, a iskreno se nadamo da nas na ovaj način neće nikada zaboraviti.

Molimo da oni koji nisu primili vijest o ovom događaju radi mjera sigurnosti svoj dolazak prijave na e-mail Turističke zajednice grada Nina: [email protected]

Nadahnuti Duhom Svetim organizatori ovog fotografiranja u suradnji sa Šimom Strikomanom su: Komunalac d.o.o. i Turistička zajednica grada Nina.