Anonimna mještanka Nadina javila se da bi komentirala problem priključivanja građana na novoizgrađenu vodoopskrbnu mrežu u Nadinu, razvojnom projektu za koji je Grad Benkovac iz europskih fondova dobio 25 milijuna eura, a završetak radova je bio predviđen za kraj kolovoza.

- Mnogi su mediji već ranije izvijestili o problemima poslovanja Vodovod i Odvodnja d.o.o. Benkovac i njihovom blokiranom računu, no unatoč tome, mještani Nadina su uredno platili 4.500 kn po kućanstvu za priključke za vodu (plaćanje je bilo omogućeno jedino jednokratno u gotovini - vjerojatno radi blokiranog računa).

Problem nastaje kod priključivanja - u praksi, korisnik vodoopskrbe polaže vodovodne cijevi do ruba parcele, a vodoopskrbitelj priključuje na brojilo i na glavni vod. Ovdje to nije slučaj. Mještani su obavili iskope od ruba parcele do svojih domova, a djelatnici Vodovoda tvrde kako su građani dužni kopati do glavnih vodova koji se u većini slučajeva nalaze ispod lokalnih prometnica.

Rezultat ovakvog rada je to da mještani sami kopaju na svoju ruku po javnim površinama, tražeći odvojke za vodu (ukoliko su ostavljeni u blizini), prekinuti telefonski i strujni odvodi i oštećenje novopostavljenih vodovodnih cijevi. Oni koji su pokušali naći taj tzv. odvojak, a nisu ga našli (radi se o manjoj PEHD cijevi koja je spojena na glavnu cijev na koju se kućanstva priključuju) dobili su odgovor iz Vodovoda da će radnici izaći na teren, no radnici ne dolaze.

Na terenu su jedino tri radnika koja postavlju brojilo i priključuju kućanstvo samo ako su svi poslovi odrađeni (otkriven tzv. odvojak koji se u većini slučajeva nalazi uz hidrant, od njega iskopan kanal do mjesta gdje će doći šaht, iskopana rupa za šaht). U tom slučaju oni priključe brojilo na cijev i postave šaht i tu je kraj njihovog posla. Ovdje se postavlja pitanje, pošto je cijena priključka bila 4.500 kn, a projekt je financiran sredstvima EU i to 85% bespovratno, a 15% je financirao grad Benkovac, na što su točno utrošeni ti novci. Taj šaht se radi od betonskih blokova, i ostali utrošeni materijal plus brojilo sigurno ne košta 4.500 kn.

Postoje slučajevi gdje uz glavnu prometnicu kroz mjesto postoje mjesta priključka (a to su arbitrarno postavljeni hidranti - ovisno jeste li radnike prve tvrtke koja je postavljala cijevi častili ručkom ili ne), tu su rekli da mještani trebaju kopati i polagati cijevi po javnoj površini do tog mjesta. Već je nekoliko mještana to odbilo, iz nekoliko razloga: Prvo, time se troškovi tog priključka znatno povećavaju budući da je u prosjeku kopanje po dužnom metru oko 50 kn, drugo, kopati uz cestu je opasno jer tuda prolaze ostale električne instalacije, i treće - ugrožavanje prometa.

Na pitanje postoji li nacrt ili projekt, jedan od djelatnika koji je izašao na teren rekao je da postoji nekakva "skica" ali da se oni trebaju usuglasiti sa tehničarima, međutim od tog usuglašavanja ništa. Epilog svega je da su za sada na vodovod priključeni oni kojima je hidrant ispred kuće, ili oni koji su čistom srećom naišli na mjesto priključenja prilikom kopanja. Za sada, većina mještana je postavila cijevi kroz svoje parcele, a krajevi tih cijevi vire uz prometnice. Najironičnije je od svega, što je ovdje postala istinita ona poznata u narodu "Žali se upravi Vodovoda", stoji u njezinom e-mailu upućenom medijima.