Policijska uprava zadarska danas je ugostila Michaela Ellenbogena, austrijskog novinara časopisa, Offentliche sicherheit, koje izdaje njihovo Savezno ministarstvo unutarnjih poslova, koji je napravio reportažu o Postaji prometne policije Zadar.

Tijekom razgovora s načelnikom Postaje prometne policije Zadar, Draženom Malčićem o profesionalnim poslovima koje obavljaju policijski službenici prometne policije te izazovima koje prati njihov posao, novinara je posebno zanimalo koji su izazovi za službenike prometne policije tijekom ljeta u radu s turistima koji dolaze svojim automobilima na odmor u Hrvatsku.

- Tijekom ljeta službenici se susreću s raznim izazovima i teško je odvojiti točno određeni izazov, s obzirom da se svaka intervencija razlikuje od prethodne. Općenito gledajući najveći izazov je uspostaviti normalan tijek prometa s obzirom na gustoću prometa na gradskim i prigradskim prometnicama. Pojedinačno, policijski službenici - prometni motociklisti, ljeti daju svoj maksimum jer po velikim vrućinama u motociklističkom odjelu vrše regulaciju prometa ili osiguranje prometne nesreće. Također, motociklisti u većini slučajeva prvi dolaze na mjesto događaja jer su najmobilniji, puno lakše prolaze kroz gradske gužve nego službenici u autoophodnjama, rekao je načelnik Malčić.

Kako bi svojim kolegama u Austriji prikazao rad naše policije, novinar je s našim policajcima, slovenskim policajcem te svojim sunarodnjakom, austrijskim policijskim službenikom, a koji u projektu „Sigurna turistička sezona" obavljaju službu u zajedničkim ophodnjama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima te što bolje komunikacije, „perom" i fotoaparatom zabilježio njihov zajednički rad na autocesti A1, dionici koja je u nadležnosti Policijske uprave zadarske.