Grožđe je u poodmakloj fazi, neke bi sorte već za 10-ak dana mogle u berbu i ne bude li tuče ili drugih vremenskih nepogoda bit će vrhunskih vina iz nadinskih vinograda. Tako stanje za Radio Zadar ocjenjuje vrhunski vinar Šime Škaulj. Kao i druge vinare više ga muče posljedice pandemije.

Kvaliteta grožđa je vrlo dobra i ne bude li jačih vremenskih nepogoda, primjerice veće tuče, ove će godine biti vrlo kvalitetnih i vrhunskih vina s nadinskoga područja. Grožđe je u poodmakloj fazi kaže, neke bi sorte već za 10-ak dana mogle u berbu i ne bude li tuče ili drugih vremenskih nepogoda bit će vrhunskih vina iz zadarskoga zaleđa:

- Do sada, jedino kažem ne daj Bože da još tuča može napraviti štetu ili neko još orkansko nevrijeme, ali sve što se tiče boleština, peronospore, pepelnice, svega, tu smo se ja mislim otarasili jer već je to kažem u poodmakloj fazi zriobe, kaže Škaulj.

Kao i druge vinare više ga muče posljedice jedne druge bolesti - pandemije koronavirusa. Za vrijeme turističke sezone njegovu vinariju i posebno uređenu kušaonicu posjete brojni turisti iz Švedske, Francuske, Njemačke, Slovenije... Privučeni ne samo vrhunskim vinima nego i ambijentom Ravnih Kotara. U tome su ove godine znatno izgubili:

- Možda smo ispunili prošlogodišnjega negdje 40-ak posto i to što se tiče same prodaje ne znam da li i toliko, ali ajmo reći da će biti 40-ak posto. Što se tiče samih grupa i kušaonice mi smo imali ugovoreno negdje 130 grupa po 35 do 40 ljudi. To je sve otpalo, znači od tih 130 grupa imali smo - dvije grupe.