Predstavom "Kill B." Mie Zalukar i Bruna Isakovića sinoć je u Sv. Dominiku otvoreno još jedno izdanje Zadra snova, međunarodnog festivala suvremenog kazališta, plesa i glazbe, performansa, umjetničkih intervencija i instalacija. Predviđen za 21:30 sati, a s nešto kasnijim početkom, Kill B je kao maksimalno tarantinovski stilizirani film Kill Bill doveden na scenu. "Kakav kompromis može stasala Mladenka sklopiti sa svojim koreografom? Kako stoje odnosi moći između dva ravnopravna partnera unutar kazališnog stvaralačkog procesa? Ima li u tome mjesta za nas ostale, kojima također nada više nije sredstvo preživljavanja?", stajalo je u najavi predstave, a svi koji su joj nazočili mogli su vidjeti kako se priča rasplela.

Večeras se u okviru Zadra snova održava Noć performansa, koja će ugostiti trenutačno najaktivnijeg hrvatskog performera Sinišu Labrovića. Nakon što je nedavno gurao zgradu Sabora, "pomaknuvši je" za milimetar, a ranije u Puli organizirao kontroverzno lizanje zajedničke žlice, Labrović će večeras od 19 do 23 "pecati" na Kalelargi.

- Komponenta trajanja je ta koja naglašava apsurdnost, ali i upornost koja ide usuprot eventualnoj beznadnosti. Sve se čini već zgotovljeno i riješeno, istovremeno i sigurno, ali performans ipak inzistira na tome da se okušaju granice, da se nadmaši nemoguće. Performans se nada čudu, poručuje Labrović.

Od 21 sat u Citadeli je na rasporedu plesni performans Maje Rivić i Silvije Dogan Valna blizina, a od 22:30 na istom prostoru slijede projekcije kratkih eksperimentalnih filmova.