Povodom velikog blagdana Gospe od Anđela svečanu euharistiju na rajskom otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije. 

Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana do središnjeg vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu. Trodnevnicu je predvodio fra Božo Mandarić župnik Lišana.

- Što nam, draga braćo i sestre, Gospa od Anđela poručuje? Gospa od Anđela znači majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i milosti, kano nas majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba. Ona je prva čula božje ohrabrenje po Anđelu "Ne boj se". To nam svojim životom prenosi i svjedoči "Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista, on vas ljubi i daje se na križu za vas". Naš zadatak je da živimo te milosti, da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu. Gospe od milosti isprosi nam to i daj da u tome ustrajemo. rekao je na kraju biskup Tomislav Rogić.

Proslavu je uveličao zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, fra Marko Nimac uputio je riječi zahvale biskupu Tomislavu Rogiću i svima onima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude dostojanstveno. Nakon mise, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.