Dugo niste bili kod rodbine na otoku Pašmanu jer vam nisu dali zbog korone, a taj opasni virus i dalje je opravdanje zbog kojeg ćete na otoku teško provesti jedan dan. Ne daju vam Jadrolinija i Liburnija.

Tko bi znao da je agencija Jadolinije u Gradskoj luci zatvorena? Navodno zbog tehničkih razloga još od kraja prošle godine državni brodar utiho provodi racionalizaciju poslovanja nauštrb putnika. Zasto bi oni kupovali kartu tamo gdje im je brod, kada to mogu online ili na vrhu Poluotoka? Neka malo šetaju.

Jadrolinija radi u svom prostoru, a ovaj gradski idealan je za kafić koji je dijelom iznajmljen za tu svrhu. UNESCO-u, a kamoli konzervatorima, ne bode oči šator ispod bedema. Oni su i tako građeni za zaštitu od Turaka.

Nigdje hlada u Gradskoj luci, dok se čeka ukrcaj na Doru. Kad, gle čuda. Nema Dore. Vozi Lara. Kako će to znati stranci kad jedva i domaći mogu shvatiti da je to brod za Preko? Tamo bi vas uvijek čekali autobusi za Tkon i Muline. I to oni koje smo kupili preko EU love. Ekološki za javni prijevoz otocima koji je zbog korone ukinut. Iz Preka možete samo tri puta u 7, 14 i 16 sati, dok iz smjera Tkona nema povratka u večernjim satima.

Zbunjen je Talijan koji je pitao za autobus koji će ga odvesti u Muline. Nema ga. Zašto? Zato što na otok za jedan dan treba ići autom da bi Jadrolinija zaradila, gorivo izgaralo po otočkoj oazi umjesto ekološkog autobusa Liburnije na koji smo tako bili ponosni. Javni prijevoz je reduciran, vikendom gotovo da ga nema. Sve u zaštitu građana od korone, Liburnija je uskratila uslugu zbog koje postoji. U srcu turističke sezone. Je li to normalno?