Nakon ukidanja trajektne linije, danas je za Anconu isplovila Jelena. Riječ je o najmodernijem brodu iz flote Jadrolinije koji će s pet povratnih linija tjedno tijekom ljetne sezone spajati Zadar s Italijom.

Riječ je o kompromisnom rješenju nakon što je Jadrolinija, unatoč najavi iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, zbog smanjenja rezervacija ukinula trajektnu liniju, uspostavljenu zbog teretnog prijevoza tijekom prvog vala korone.

- Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo. Ova brzobrodska linija je važan korak u tom smjeru, a nakon sezone priželjkujemo povratak trajekta na ovu liniju jer Gaženica ima sve preduvjete za teretni promet, odnosno prihvat velikih kamiona koji putuju prema Italiji. Ustrajat ćemo na cjelogodišnjoj liniji, a u tome imamo razumijevanje kako resornog ministarstva tako i Jadrolinije, poručio je župan Božidar Longin koji je jutros ispratio Jelenu na prvom putovanju, u pratnji voditelja zadarske agencije Jadrolinije Ante Radosa te lučkog kapetana Alena Rukavine.