Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u službi dežurstva jučer je ispitalo je privedenog 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prikrivanja iz čl. 244. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od kolovoza 2017. do veljače 2020. godine u Zadru i jednom mjestu pored Zadra, nakon što je prethodno osobno ili preko drugih osoba kupovao karambolirana vozila marke Golf VII i nakon toga od za sada nepoznatih osoba kupovao vozila marke Golf VII koja su otuđena, iako svjestan da se radi o otuđenim vozilima, u svojoj autolimarskoj radionici otuđena vozila rastavljao na dijelove i uklanjao originalne brojeve šasija. Osnovano se sumnja da je potom te dijelove ugrađivao i na taj način kompletirao kupljena karambolirana vozila koja je potom prodavao drugim fizičkim osobama. Osnovano se sumnja da je na taj način ukupno prodao pet osobnih vozila marke Golf VII, priopćili su na stranicama zadarskog DORH-a.

Sucu istrage je predloženo da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage odbio te osumnjičeniku odredio mjere opreza kao zamjenu za istražni zatvor. Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu protiv odluke suca istrage.