Predsjednik ŽO HSS-a Zoran Morović javnosti je uputio dopis vezan uz izbornu skupštinu te stranke. Prenosimo ga u cijelosti: 

- Svi smo svjesni da je Hrvatska seljačka stranka u višegodišnjoj krizi i da joj prijeti opasnost od potpunog nestajanja. Sada smo na velikoj nizbrdici i samo korak-dva smo od strmoglavog leta u provaliju. Ipak, mislimo, još bi se moglo puno toga spasiti. Ako svi povučemo, ali u istom smjeru. 

Naravno, najveću krivnju snosi Predsjednik Beljak i ekipa koju je on inaugurirao. Ali, pad nije počeo sa sadašnjim Predsjednikom. Počeo je on puno prije. A i razloga je puno. Krivi smo, naravno, i mi ljudi s terena. Ne branimo se mi iz Općinskih i Županijskih organizacija. Ali od vrha je krenulo. Došla su na naplatu sva previranja, podmetanja, raspuštanja organizacija i izbacivanja onih koji misle drukčije a to traje već dva desetljeća, pa i duže.
Ali ni to nije jedini razlog. U zadnjih petnaestak godina osnivaju se nove stranke sa puno agilnijim i konkretnijim vodstvima. Financijski i medijski izvrsno praćene. Tu smo se mi uljuljali i dopustili da takve, po brojnosti članstva, strančice odnose puno veći dio kolača nego im pripada. 

Dopustili smo da se sroza Stranka s najduljom tradicijom, Stranka koju još uvijek osjeća hrvatski čovjek, Stranka koja je iznjedrila povijesne velikane, Stranka koja i sada ima vjerno članstvo. 

Mislimo da nije osnovno pitanje treba li Predsjednik Beljak dati ostavku. Na njemu je da to odluči. Odnosno, on je to već trebao odlučiti. 

Ali on nema pravo na sazivanje ove i ovakve Skupštine. Skupštinu je neophodno odgoditi za 90 dana, jer to traži 14 županijskih organizacija. Mora se dopustiti mogućnost kandidiranja i drugima i neka se svi predstave u demokratskoj proceduri. Koliko samo vremena treba nekom novom kandidatu da se predstavi u svim Županijskim organizacijama, da se malo medijski predstavi. 

U takvoj proceduri neka se Beljak, po vlastitoj savjesti, opet kandidira, a mi svi moramo odlučiti koga podržati. 

Mišljenja smo da bi to, u nekoj mjeri, smanjilo i prepucavanja i vrijeđanja koja nam donose direktnu štetu", napisao je Morović u službenom priopćenju javnosti.

No kako doznajemo, njegov stav ne dijele svi zadarski HSS-ovci, pa će tako predsjednik Gradske organizacije Marijan Maroja sudjelovati na izborima.