Ovaj vikend u krugu najuže obitelji i bliskih prijatelja slavilo se u vinariji Poljak u Diklu. A razlog slavlja nije slučajan. Crno vino Cuvee vinara Trifun Poljaka apsolutni je šampion ovogodišnjeg 11. Festivala vina srednje i sjeverne Dalmacije "Vinfest" Benkovac 2020. Njegov Cuvee, mješavina sorti Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah berba 2015, ocijenjen je s visokim 91 bodom.

- Isplatio se dugogodišnji rad u pravljenju vina. O vinarstvu godinama sam se educirao u Švicarskoj upijajući savjete vrsnih svjetskih znalaca. Pripala mi je čast da budem ovogodišnji šampion "Vinfesta"Benkovac 2020. u kategoriji zrelih crnih vina. Zbog toga sam ponosan, sretan i zadovoljan da mi je pripala ta titula, pokraj ostalih vrhunskih vinara koji su u samom vrhu po kvaliteteti crnih vina. Ovim putem čestitam i ostalim vinarima Vinfesta, izjavio je Trifun.

Podrumi "Vina Poljak" nalaze se u Zadru, uz samu morsku obalu, u Diklu" čiji je pokretač i vlasnik Trifun Poljak. Sakupljajući znanja na visokoj međunarodnoj vinskoj sceni Trifun Poljak je postigao da su njegova vina u državnom Zavodu za vinarstvo, vina Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon iz berbe 2016 također ocijenjena sa odličjem vrhunskog vina, a Cuvee iz berbe 2016 ocijenjen sa nevjerovatnih 90 bodova što je san svakog vinara i rijetko tko doživi u svojoj vinarskoj karijeri 90 bodova što bi slobodnim prijevodom značilo u ocjeni "Veliko Zlato".

Vina Poljak respektiraju tradiciju Dalmacije i dalmatinskih slavnih vina, ali uz inovativan pristup i pomno osluškujući trendove u vinarstvu. Od 2010 godine iznimno su nagrađivana a oduševljavaju mirisima, pitkošću i svježinom, te sa svakog natjecanja donose zlatne medalje i brojna odličja. Vina su prisutna kako na hrvatskom tržištu, tako i na inozemnom.

Proslava šampionske titule bila je u skromnom broju okupljenih ljudi zbog epidemije Covid-19 ali ozračje pozitivno i radosno. Trifun je tom prigodom održao malu školu degustacije vina. Naravno degustirao se njegov šapionski Cuvee, a uz obitelj i bliske prijatelje , proslavi su nazočili i Vedran Stapić jedan od osnivača uglednog portala "Agroklub" koji osim u Hrvatskoj ima svoja izdanja i u susjednim zemljama, Nedeljko Jusup urednik priloga "Plodovi zemlje i mora" Zadarskog lista i lokalna televizija Diadora TV.