Županijska skupština je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku kojom se trgovačkom društvu Borik d.d., dva tjedna prije isteka 10-godišnje koncesije, produljuje njezino trajanje do kraja ove godine. Time apel MODES-ovog Rudolfa Dvorskog ostalim vijećnicima da ne glasaju za ovu odluku nije urodio plodom.

- Iz kojeg razloga nije proveden natječaj iako se znalo da 9. kolovoza istječe rok koncesije? Natječaj je jedina zakonska osnova za njezino produljenje. Mene zanima koliko će nam Borik platiti za površinu od 55 tisuća kvadrata, tko su članovi povjerenstva za dodjelu koncesije i kolika im je naknada isplaćena u posljednjih 5 godina? Ovo je potpuno nezakonito, ne slaže s moralom i ja to ne mogu gledati. U najmanju ruku možemo ne podržati odluku i omogućiti građanima da od 10. kolovoza nesmetano i besplatno ulaze na plažu, sve dok se zakonski ne povede natječaj, poručio je Dvorski.

Odgovorio mu je župan Božidar Longin:

- Nije riječ o jednoj, već o cijelom setu koncesija koje su potpisane prije desetak godina, otprilike u istom periodu, i ne bi bilo dobro da usred ljeta imamo istek koncesije. Iza nove godine raspisat ćemo natječaje tako da će ubuduće istek koncesije biti vremenski usklađen prije sezone, kazao je župan, dodajući kako će tražene podatke dostaviti pisanim putem.

No, Dvorski nije bio zadovoljan ovakvim odgovorom.

- Nisam saznao zašto se natječaj nije proveo prije, već se sada mora produživati koncesija?, replicirao je MODES-ov vijećnik. Iz Longinovog odgovora, naime, proizlazi kako je jedini razlog tome tempiranje za ubuduće.