Benkovački vijećnici Nezavisne liste Frane Tokića poslali su priopćenje za javnost. 

- Za objavu molimo prvenstveno iz razloga što je postavljeno niz gorućih i aktualnih pitanja od strane Nezavisnih vijećnika za Grad Benkovac na aktualnom satu, a sam gradonačelnik Bulić na ista se je branio šutnjom, tj. jedini odgovor je bio -"odgovor ću dostaviti u pisanom obliku".

"Na jučerašnjoj 21.sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovca, vijećnici Nezavisne liste postavili su niz aktualnih pitanja na koja je gradonačelnik Tomislav Bulić uglavnom odgovarao šutnjom i na kraju odgovorom „dostavit ću odgovor u pisanom obliku". Odgovarati na precizna i jasno postavljena pitanja na aktualnom satu ŠUTNJOM za nas znači samo PRIZNANJE. Što se tiče nas kao vijećnika Nezavisne liste - nositelja Frane Tokića, nama na pitanja ne morate odgovoriti, jer nama su odgovori itekako poznati.

Svojim neodgovaranjem na pitanja vijećnika na aktualnom satu niste odgovorili GRAĐANIMA GRADA BENKOVCA. Oni od Vas očekuju odgovore vezane uz izgubljene presude Grada Benkovca i Trgovačkih društava, izgubljene radne sporove, nezakonita imenovanja ravnatelja ustanova, obnašanje nespojive dužnosti „BIVŠE" zamjenice gradonačelnika P. Kulaš. Građani od Vas očekuju da im date odgovor vezano za rušenje Doma kulture koji je kulturno dobro, građani od vas očekuju odgovor vezano uz proračunsko rasipanje novca vezano uz raskid ugovora za rekonstrukciju Doma kulture i plaćanje penala izvođaču i sl.

Također građani od Vas hoće i nalaz i mišljenje naručenog statičara glede rušenja Doma kulture koga vi ne želite dostaviti gradskim vijećnicima, pa se postavlja pitanje ZBOG ČEGA???

Građani postavljaju pitanje zašto već skoro dvije godine nezakonito imenujete vršitelje dužnosnika pročelnika da bi sačuvali pošto-poto radno mjesto Pauline Kulaš.

Građani pitaju zašto ste nezakonito imenovali Amandu Čerinu, suprugu vijećnika Romea Čerine i nevjestu gradske pročelnice za financije Ljiljane Čerina Bljaić na mjesto ravnateljice Centra za pomoć i njegu Sv. Ante da bi sačuvali većinu u Gradskom vijeću Grada Benkovca.

Nama odgovori ne trebaju - mi odgovore na sva postavljena pitanja znamo, ali Vi gradonačelniče Grada Benkovca javnost više nećete obmanjivati", poručili su vijećnici: Jure Prgomet - predsjednik kluba vijećnika, Branko Guzić - potpredsjednik Gradskog vijeća, Josip Kamber, Vice Brkljača, Zoran Ledenko i Borna Nimac te nositelj NL Frane Tokić