NOVO

Iza požara u Benkovačkom selu stoji javnosti poznato lice! Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, riječ je o bivšem natjecatelju popularnog reality showa "Ljubav je na selu". Gotovo u isto vrijeme prošle godine bio je također u crnoj kronici, nakon što je fizički napadnut na terasi ugostiteljskog objekta u Benkovcu.

RANIJE

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestili su iz PU zadarske.

Vjeruje se da je u srijedu poslijepodne u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru, a na koji način je izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.

U srijedu je najprije oko 13.00 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 23x30 m, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci, a potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 27x12 m. Vatra je zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci. Kako doznajemo, 37-godišnjak je policiji poznat od ranije, a požar je izazvao upaljačem.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.