NOVO

Devetorica mladića iz Zadra, koji su jučer privedeni uz upotrebu fizičke prisile u policijskoj akciji na raskrižju kod Supernova centra, još se nalaze se u 2. Policijskoj postaji. Policija je protiv njih podnijela optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mir te će danas biti privedeni Prekršajnom sudu. Pripadnici navijačke skupine Tornado sukobili su se s Tocidom iz Murvice gdje su prebrisali mural posvećen Hajduku. Nakon što je tamo stigla policija, mladići u dobi od 19 do 39 godina su se razbježali, policija ih je dočekala i blokirala prolaz njihovim vozilima. Jedan navijač još je uvijek u bijegu...

 

JUČER

Zadarska policija  izvela je danas filmsku akciju privođenja pripadnika Tornada  koji su izvučeni iz vozila, polegniti uz prometnicu te s lisičinama privedeni u PU zadarsku na krim - obradu koja je u tijeku. Tom su događaju svjedočili vozači u prometu, koji su se vozili raskrižjem  kod Supernova centra gdje se zbila zasjeda.

Jedan pripadnik Tornada je pobjegao, tako da privedeno devetorica članova navijačke skupine. U pozadini tog nesvakidašnjeg događaja je, kako se neslužbeno doznaje, sukob s drugom navijačkom skupinom Torcide iz Murvice  oko murala posvećenog Hajduku. Članovi Tornada uz svoje  navijačke rekvizite, a to su palice, otišli su tako naoružani u Murvicu kako bi prebojali mural (?). Po povratku ih je zaskočila zadarska policija koja im je priredila blokadu na cesti.

Policija je još jučer dobila dojavu da neke osobe uništavaju taj mural uz  državnu cestu. Prebojali su napis: "Samo tvoju boju ljubim, samo tvoje ime volim". Međutim, juČer  nitko  nije zatečen na mjestu događaja u Murvici. Za razliku od jutros kada je policija naišla na nepoznate osobe koje su se razbježale kada su ih vidjeli, kazala nam je  Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske. Policija im je pripremila zasjedu po povratku iz Murvice gdje su privedeni uz upotrebu sredstava prisile.

Za jednim je u tijeku policijska potraga.


View on YouTube